01 юли 2014

Желиран таратор

Продукти: /за 5 чашки /

400 гр. кисело мляко
150 мл. вода
1 средна крставица
сол на вкус
1 скилидка чесън
2 с.л. ситно нарязан копър
1/3 ч.ч. смлени орехи
2 с.л. олио
1 п. желатин /10 гр./ 



Приготвяне:

 Правим таратора по стандартната процедура, като отделяме настрани желатина и 50 мл. от водата. Всички останали продукти смесваме в голяма купа. Желатина накисваме в 50 мл. вода и го оставяме да набъбне. След това го разтопяваме на водна баня и го добавяме към готовият таратор...

Разпределяме го в чашки за крем карамел, които сме навлажнили с малко вода.
Прибираме ги в хладилник за няколко часа, докато желатин стегне... 

Обръщаме върху чиния непосредствено преди да ги сервираме...

Източник на рецептата: Желиран таратор