12 ноември 2014

Фъстъчена супа

Продукти: /за 4-5 порции/

200 гр. пържени фъстъци
300 гр. пилешко месо / гърди/
2 с.л. олио
200 мл. сметана за готвене
1 кубче пилешки бульон
2-3 стръка пресен лук
1 с.л. брашно
сол
черен пипер

за крутоните:
2 филии стар хляб
3-4 с.л. олио

Приготвяне:


Смиламе фъстъците в блендер. След като ядките се смелят, добавяме и малко вода и отново пускаме блендера. По този начин ще получим гладко пюре...


Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета и го запържваме в олиото за няколко минути...


Добавяме фъстъченото пюре към месото и доливаме 1 литър вода. Пускаме кубчето бульон вътре, добавяме нарязаният на ситно пресен лук и разбъркваме. След 5 минути добавяме сметаната, като в нея сме размили брашното. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Оставяме да поври на умерен огън още няколко минути, след което супата е готова за сервиране...

 Приготвяме и крутоните, като нарежем хляба на кубчета и го запържим в олиото...

С готовите крутони сервираме супата.
Добър апетит!