06 февруари 2015

Сладкиш с извара и череши

Продукти:

за тестото: 
200 гр. меко масло
1 ванилия
100 гр. захар
1 яйце
400 гр. брашно 

за плънката: 
2 ч.ч череши от компот
3 яйца
500 гр. извара
2 ванилии
150 гр. захар
150 гр. брашно
 

Приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто...

Отделяме 1/3 тестото настрани. Останалата част от тестото разточваме на тънък с лист с дебелина 6-7 милиметра. Слагаме тестото в тава застлана с хартия...

Отцеждаме черешите и ги разрязваме на половини. Разпределяме ги върху тестото...

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта и ванилията, докато захарта се разтвори. Добавяме брашното и разбъркваме. Накрая прибавяме изварата и разбъркваме на ръка...

Разпределяме сместа равномерно върху черешите...

Най-отгоре настъргваме останалата 1/3 тесто, която заделихме в началото...

Печем на 160 градуса около час, докато се зачерви...

Да Ви е сладко!