15 октомври 2016

Торта "Киндер Кънтри" / Kinder Country Cake /

Продукти:

за основата: 
150 гр. пшенична зърнена закуска
200 гр. шоколад

за крема:
250 гр. фина извара

250 гр. маскарпоне
200 мл. подсладено кондензирано мляко
1 ванилия
300 мл. сладкарска сметана
1 пакетче желатин

за декорацията:
3 блокчета "Киндер Кънтри"
шепа зърнена закуска





Приготвяне:

В тенджера разтопяваме шоколада. (снимка 1). Добавяме зърнената закуска. (снимка 2) Разбъркваме. (снимка 3) Застиламе форма за торта с хартия за печене. Изсипваме зърнената закуска и разпределяме равномерно. (снимка 3) Прибираме формата във хладилник за половин час...
След това приготвяме крема. В голяма купа разбиваме изварата, маскарпонето, кондензираното мляко и ванилията. Добавяме сметаната, като разбиваме с миксера, докато получим гъст крем. Накрая разтваряме желатина в 50 мл. вода. Разтопяваме го на водна баня или в микровълновата за 8-10 секунди. Добавяме желатина към крема, разбъркваме отново и крема е готов. Изсипваме го върху блата. Разпределяме равномерно и връщаме формата отново в хладилника минимум за 5-6 часа. Най-добре е да оставите тортата да се стегне за една нощ...

На сутринта изваждаме тортата от формата и декорираме с няколко блокчета "Киндер Кънтри" и зърнена закуска.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата: Kinder Country Torte