Емпанадас в еърфраер

Продукти: /за 8 броя/




за тестото: 
1 ч.ч. бяло брашно
1 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. вода

за плънката:
100 гр сирене или кашкавал
подправки по избор

 

Приготвяне: 

Замесваме тестото и го оставяме да почине за 20 минути. След това го разделяме на 8 равни части. С ръце или с помощта на точилка оформяме кръгли дискове. Пълним ги с настърганото сирене и подправките (1 - 1,5 ч.л. с връх). С пръсти или форма за емпанадас защипваме краищата, така че плънката да не излиза по време на печене.
Плънката може да бъде месо, риба, зеленчуци, плодове - въобще каквото ви се хапва.

 
 Готовите емпанадас подреждаме върху решетката в еърфраер-а. Намазваме решетката и емпанадасите с олио. "Пържим" на 205 градуса за около 12 минути, като на 6-тата минути отваряме и мажем още веднъж с олио и ги обръщаме, за да не станат прекалено сухи.
Разбира се, винаги можете да ги изпържите в силно загрято олио. Аз обаче предпочетох по-здравословният вариант и затова ги направих в моят незаменим помощник еърфраер.
P.S. Моят фраер е с реотан и отдолу, така че не се налага да ги обръщам.


 И накрая сервираме...

 



Коментари

Популярни публикации