Печен цял карфиол

Продукти: 


1 глава карфиол
1 скилидка чесън
3 с.л. зехтин (може и олио)
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. розмарин
4 с.л. настърган пармезан
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
3 с.л. масло за намазване




Приготвяне:  

Изчистваме карфиола от листата и го измиваме. В купичка смесваме всички съставки без маслото...


Намазваме от всички страни с получената смес. Слагаме карфиола в тавичка с малко вода и печем на 160 градуса за около час или докато омекне. След 25-30 минути го обръщаме и мажем отдолу с масло.


След 15 минути го обръщаме отново и мажем с масло и горната страна. Печем още няколко минути докато се зачерви добре и отгоре. Пробваме с дървено шишче дали сърцевината е омекнала и го вадим от фурната.
Разбира се, че може да изпечете и в еърфраер, както направих и аз този път. Печенето отне 45 минути на 160 градуса.


Сервираме със сос по избор, в случая сметанов сос с пипер.




Коментари

Популярни публикации