Aloo Matar - картофи с грах по индийски

Продукти: /за 3-4 порции/


4 средно големи картофа
1 глава лук
3 скилидки чесън
250 гр. замразен грах
400 гр. смлени домати (може и консерва)
250 мл. вода
2 с.л. олио
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 ч.л. куркума
1 ч.л. гарам масала
1 ч.л. захар
1 лимон
сол

 

Приготвяне:

Загряваме олиото в тиган и за 2 минути запържваме нарязаните на ситно олио и чесън, заедно с куркумата, гарам масалата и джинджифила. След това добавяме нарязаните на едри кубчета картофи и разбъркваме.

 
Добавяме половината вода и похлупваме с капак. Готвим на тих огън 15 минути, като разбъркваме периодично.


След това прибавяме доматите, граха, захарта, сол на вкус, както и останалата вода. Разбъркваме и готвим под капак за около 15 - 20 минути, докато картофите омекнат.
 
 
Накрая добавяме малко настъргана кора от лимон и целият му сок.
Добър апетит!




Коментари

Популярни публикации