20 май 2012

Шишчета от пилешки сърца с пюре от грах

Продукти:

500 пилешки сърца
1 глава лук
сол
лимон

за пюрето:
300 гр сварен грах
1 сварен картоф
1 с.л. масло
1/2 с.л. копър
сол  


Приготвяне:

Първо сваряваме сърцата в подсолена вода.
След това правим пюрето. Затопляме граха и картофите за малко на котлона. След това ги махаме от котлона и добавяме маслото и солта...

Прибавяме и копъра и пасираме, докато получим пюре...

Нарязваме лука да едри резени, изцеждаме сърцата от водата и правим шишчетата. Печем ги на скара или грил тиган, като посоляваме с малко сол...

Сервираме върху пюре от грах и поливаме шишчетата със сок от лимон...