25 юли 2012

Терин с чушки, гъби и ориз

Продукти:

10 бр печени чушки
10 бр печурки
100 гр настърган кашкавал
100 гр натрошено сирене
2 ч.ч. сварен ориз
черен пипер
сол

морков и домат за украса
 




Приготвяне:

Запържваме печурките без да ги нарязваме в 2 с.л. мазнина за 2-3 минути. След това сипваме 2 ч.ч. вода в тигана и ги оставяме да се сварят за 10 минути. През това време сваряваме ориза и към него прибавяме черен пипер и сол на вкус...

Разполовяваме чушките и ги подреждаме по стените и дъното на правоъгълна форма. След това на дъното на формата разстиламе настърганият кашкавал...

Отгоре слагаме  половината от ориза и  всичките гъби. Върху гъбите изсипваме натрошеното сирене...

Върху сиренето се изсипва останалият ориз и притискаме с лъжица. Накрая захлупваме стърчащите краища на чушките. Добре е да приберете терина в хладилник за час-два, но ако нямате такава възможност може да се сервира и веднага...

Украсяваме с морков и домат...

Отвътре изглежда така...