30 декември 2013

Чорбаджийска пърженица

Продукти: /за 2 порции/

250 гр. свинско бон филе 
1 малка глава лук
1 ч.ч. домати от консерва
4-5 с.л. натрошено сирене 
3 печени червени чушки
2 с.л. масло
30 мл. бяло вино
2 яйца
1/2 ч.л. чубрица
сол
черен пипер
1/2 връзка магданоз 


Приготвяне:


Нарязваме месото на кубчета и лука на полумесеци и ги задушаваме за 4-5 минути в маслото...

След това добавяме доматите и виното. Оставяме да ври докато течността се изпари, като бъркаме периодично. Добавяме чубрицата, черният пипер и сол на вкус...

Оттегляме от котлона и слагаме нарязаните чушки и натрошеното сирене...

Разбъркваме и изсипваме в тавичка. Отгоре чукваме 2 яйца и запичаме на грила на фурната...

Готовото ястие поръсваме с нарязан на ситно магданоз...

Източник: "Кулинарна библия"