14 бр. оризови кори
1 глава лук
1 глава лук
1 морков
3 с.л. олио
1 яйце
200 гр. пушена сьомга
1 домат
2 кисели краставички
1/2 връзка пресен копър
сол
черен пипер
за намазване:
1 яйце
1 яйце
3 с.л. разтопено масло
Приготвяне:
Нарязваме лука и настъргваме моркова. Задушаваме ги в олиото за няколко минути, след което добавяме нарязаният на кубчета домат. Задушаваме за още 2-минути и оттегляме от котлона.
След като смета се охлади прибавяме подправките, нарязаните кисели краставички, сьомгата и копъра, както и яйцето. Разбърхваме сместа.
Потапяме 2 оризови кори за кратко във вода и ги слагаме една върху друга, така че да се застъпят. Слагаме от плънката и я разпределяме по цялата дължина, навиваме на руло.
Подреждаме баничките в тава и ги намазваме със смес от разбито яйце и разтопено масло.
Печем на 180 градуса, докато се зачервят леко отгоре.
0 Коментари