Виетнамски пролетни рулца / Nem Ran Ha Noi /

Продукти: /за 12 броя/

50 гр. тънки оризови нудли
200 гр. свинска кайма
1 голям морков
100 гр. гъби печурки
3 стръка пресен лук
1 жълтък
1 ч.л. сух кориандър
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол
12 бр. оризови кори

за соса:
80 мл. вода
1/2 с.л. захар
1 с.л. оцет
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. сушено чили
1 скилидка чесън
сол (ако е необходимо)




Приготвяне:

Накисваме оризовите нудли в гореща вода за десетина минути.


След това ги отцеждаме и ги нарязваме на парчета с дължина 1.5 см



В голяма купа слагаме нудлите, каймата, жълтъка, нарязаният лук, настърганите гъби и морков и подправките.Разбъркваме хубаво сместа и я оставяме в хладилника за половин час.

 
Взимаме една оризова кора, накисваме я в хладка вода за няколко секунди, за да омекне. Слагаме 2 с.л. от плънката и завиваме на рулце.
 
 
Готовите рулца...
 
 
Пържим в силно загрято олио до зачервяване.
 
 
За приготвянето на соса кипваме водата със захарта, оцета и чилито за няколко минути. Оттегляме от котлона и добавяме рибеният сос и нарязания на ситно чесън. Ако е необходимо добавяме и сол.
Сервираме рулцата с малка купичка сос. Добър апетит!

 
 
Източник на рецептата: Vietnamesische Frühlingsrollen (Nem Ran Ha Noi)

Коментари

Популярни публикации