Яйла чорба
Продукти: /за 2 порции/
Източник на рецептата: В кухнята с Бени
3 с.л. ориз
800 мл. вода
1 и 1/2 ч.л. сол
1 жълтък
1 с.л. бяло брашно
4 с.л. кисело мляко
2 с.л. масло
1/2 ч.л. сух джоджен
Приготвяне:
В тенджера слагаме ориза, водата и солта и варим за десетина минути.
През това време приготвяме застройката. В купа слагаме брашното, жълтъка и киселото мляко и разбъркваме, до получаването на гладка смес.
Оттегляме врящия ориз от котлона. Прибавяме малко по малко 2 черпака от оризовата вода към застройката, като бъркаме непрекъснато.След това изсипваме застройката в тенджерата към ориза. Връщаме обратно на котлона и варим още няколко минути, докато ориза се свари напълно.
Накрая запържваме маслото със сухият джоджен и го добавяме към супата.
Източник на рецептата: В кухнята с Бени
Коментари
Публикуване на коментар