Цвекло с крем от сирене

Продукти: /за 2 порции/


1 голяма глава цвекло (или две малки)
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
сол
150 гр. сирене (или фета)
100 гр. кисело мляко
2 с.л. нарязан копър
2 с.л. нарязан на едро шамфъстък
2 с.л. зехтин за поръсване накрая

 

Приготвяне:

Сваряваме цвеклото и след като изстине го нарязваме на кубчета. Овкусяваме го с оцета, меда, 1 с.л. зехтин и сол.

Пасираме сиренето и киселото мляко, до получаването на пухкав крем.

Разпределяме крема в две чинии. Отгоре слагаме цвеклото, поръсваме с копър, шамфъстък и останалия зехтин. Рецептата е много лесна и ефектна, а комбинацията от вкусове ще ви впечатли.



Коментари

Популярни публикации