Меденки с джинджифил
Продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. кафява захар /може и обикновена/
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1/3 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. меко масло
1 с.л. настърган джинджифил
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
3 и 1/2 ч.ч. брашно
за глазурата:
2 белтъка /на стайна температура/
280 гр. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
сладкарски бои
Приготвяне:
1 яйце
1/2 ч.ч. кафява захар /може и обикновена/
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1/3 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. меко масло
1 с.л. настърган джинджифил
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
3 и 1/2 ч.ч. брашно
за глазурата:
2 белтъка /на стайна температура/
280 гр. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
сладкарски бои
Приготвяне:
Разбиваме яйцето заедно със захарта и канелата. След това добавяме щипка сол, канелата, маслото, меда и джинджифила...
Смесваме брашното заедно с бакпулвера и содата и започваме да го добавяме малко по малко към сместа. Когато стане на трохи започваме да месим с ръце. Не трябва да го месите много защото от топлината тестото се отпуска. Достатъчно е само да стане на топка и да поеме брашното...
Завиваме тестото във фолио и го прибираме в хладилник за 30 минути...
След това го разточваме на лист с дебелина 5 милиметра и изрязваме бисквитите...
Печем на 175 градуса за около 6 минути, но все пак ги наблюдавайте. Готовите бисквити подреждаме върху решетка да се охладят...
Започваме да правим глазурата, като разбием белтъците с лимоновият сок. Когато станат на пяна започваме да добавяме и захарта малко по малко, докато получим пухкав крем...
Оцветяваме глазурата в цветове по избор. Задължително покриваме купичките с фолио или капак, защото глазурата изсъхва много бързо...
С тънък шприц очертаваме всяла бисквита. По този начин правим борд, който няма да позволи на глазурата да се разтече. За да запълним вътрешността на бисквитите трябва да разредим глазурата с малко вода...
Коментари
Публикуване на коментар