за основата:
200 гр. бисквити
120 гр. разтопено масло
30 гр. какао
за крема:
750 гр. крема сирене
300 гр. течен шоколад /нутела/
50 гр. захар
40 гр. какао
1 ванилия
5 яйца
за шоколадовия ганаш:
100 мл. готварска сметана
200 гр. черен чоколад
Приготвяне:
В купа смесваме смлените бисквити с маслото и какаото. Покриваме дъното на тортена форма с диаметър 25 см с хартия за печене. Изсипваме сместа и я разпределяме равномерно по дъното, като притискаме с лъжица.
Печем на 160 градуса за 15 минути, след това намаляваме на 130 градуса и печем още 1 ч. и 10 минути. След като времето изтече изключваме фурната и оставяме чийзкейка още 30 минути вътре, преди да го извадим. Оставяме го да изстине напълно.
Накрая правим шоколадовият ганаш, като към горещата сметана добавим натрошеният шоколад. Разпределяме го равномерно върху вече изстиналият чийзкейк.





0 Коментари