Nussecken - немски сладки "ъгълчета" с ядки

Продукти:  

за тестото:

125 гр. меко масло
100 гр. захар
2 яйца
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 п. ванилена захар

за плънката: 

200 гр. мармалад от кайсии (може и друг)
175 гр. масло
130 гр. захар
1 п. ванилена захар
4 с.л. вода
400 гр. смлени ядки (орехи, бадеми или лешници)
200 гр. тъмен шоколад



Приготвяне: 

Разбиваме с миксер яйцата, маслото, захарта и ванилената захар. След това добавяме яйцата, а накрая брашното и бакпулвера. Готовото тесто разточваме леко с точилка или просто го притискаме с ръце. Трябва да получим блат с формаата на правоъгълник и дебелина 5 мм.
Вурху тестото намазваме мармалада.


Приготвяме плънката, като сложим всички продукти в тенджера и ги разтопим. Бъркаме непрекъснато докато получим еднорордна смес. След като сместа заври, я махаме от котлона и я разпределяме върху мармалада.


Печем на 180 градуса за около 25 минути. Докато сладкишът е още горещ го нарязваме на тръдълници. Големината е въпрос на личен избор, някои ги правят големи, други малки като бисквити. Моите бяха нещо по средата.


След като изстинат напълно, потапяме ъгълчетата на триъгълниците в разтопеният шоколад. Оставяме шоколада да стегне.


И воала! Нашите сладки са готови.



Източник на рецептата: https://www.einfachbacken.de/

Публикуване на коментар

0 Коментари