Чийзкейк с бадеми и шоколад
Продукти:
за основата:
1 пакет шоколадови бисквити /200гр/
1/2 пакетче разтопено масло
2/3 ч.ч. белени печени бадеми
за белия крем:
100мл течна сладкарска сметана
2 ванилии
1 ч.ч. пудра захар
175гр сирене филаделфия
настърганата кора от 1 лимон
за шоколадовата глазура:
100мл течна сладкарска сметана
1 натурален шоколад /90гр/
за украсата:
сметана
шоколадови топчета
Приготвяне:
за основата:
1 пакет шоколадови бисквити /200гр/
1/2 пакетче разтопено масло
2/3 ч.ч. белени печени бадеми
за белия крем:
100мл течна сладкарска сметана
2 ванилии
1 ч.ч. пудра захар
175гр сирене филаделфия
настърганата кора от 1 лимон
за шоколадовата глазура:
100мл течна сладкарска сметана
1 натурален шоколад /90гр/
за украсата:
сметана
шоколадови топчета
Приготвяне:
Смиламе бисквитите и бадемите и ги изсипваме в голяма купа. Към тях прибавяме мекото масло и бъркаме с ръка, докато стане на лепкави трохи. Ако е необходимо може да сложите и 1-2 с.л. вода. След това взимаме малка тавичка или форма за торта /с диаметър 15-20см/ и слагаме хартия за печене на дъното ѝ. Разпределяме бисквитената смес по стените и дъното и притискаме леко. Слагаме формата в хладилник, за да се втвърди. Аз я слагам във фризера за 7-8 минути, защото става много по-бързо...
През това време правим белият крем. Първо разбиваме сметаната и към нея прибавяме ванилията. След това добавяме пудрата захар, сиренето Филаделфия и кората от лимона. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме във формата. Отново връщаме в хладилника за малко...
Шоколадовата глазура правим, като загреем сметаната на котлона, докато заври. Махаме от котлона и прибавяме начупения шоколад. Бъркаме докато получим гладка, лъскава смес. Покриваме белия крем с шоколадова глазура и прибираме чийзкейка в хладилник поне за 3 часа...
Украсяваме със сметана и шоколадови топчета...
Отвътре изглежда така...
Коментари
Публикуване на коментар