Бисквити от покълнало жито
Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. покълнало жито
2 яйца
1/2 ч.ч. стафиди
3 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
2/3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела /по желание/
2-3 зърна счукан карамфил
Приготвяне:
1 и 1/2 ч.ч. покълнало жито
2 яйца
1/2 ч.ч. стафиди
3 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
2/3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела /по желание/
2-3 зърна счукан карамфил
Приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна, след това добавяме медът и брашното. Нарязваме стафидите на ситно и ги прибавяме към сместа. Поръсваме с канела и счукан карамфил и разбъркваме добре сместа...
Смиламе покълналата пшеница в блендер или я счукваме докато леко се раздроби. Добавяме я към сместа заедно със содата бикарбонат и разбъркваме...
Върху хартия за печен правим бисквитите, като изсипваме по 1 лъжица от сместа...
Печем на 180 градуса, до готовност /около 6-7 минути/...
Коментари
Публикуване на коментар