Сладки "праскови"
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 мл. олио
70 мл. прясно мляко
1 ч.л. амонячна сода /или бакпулвер/
около 600 гр. брашно
за пълнежа:
1 и 1/2 ч.ч. сладко от сини сливи /или друго/
2 с.л. масло
нужни са ни още:
сладкарски бои за оцветяване
захар за овалване на сладките
Приготвяне:
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 мл. олио
70 мл. прясно мляко
1 ч.л. амонячна сода /или бакпулвер/
около 600 гр. брашно
за пълнежа:
1 и 1/2 ч.ч. сладко от сини сливи /или друго/
2 с.л. масло
нужни са ни още:
сладкарски бои за оцветяване
захар за овалване на сладките
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме олиото и прясното мляко. Смесваме брашното и содата и ги изсипваме постепенно към сместа, докато получим меко и лепкаво тесто...
Правим топчета малко по-малки от орех и ги подреждаме върху хартия за печене. Притискаме ги леко с пръсти към хартията. Печем на 170 градуса за 8-10 минути, но все пак ги наблюдавайте, защото зависи с каква фурна разполагате...
Оставяме ги да изстинат напълно...
След това с лъжичка издълбаваме по малко от вътрешността на всяка сладка...
Трохите, които се отделят от издълбаването, слагаме при мармалада. Добавяме маслото към мармалада и разбъркваме. С получената смес пълним всяка сладка и ги слепваме една за друга...
Накрая трябва да оцветим вече готовите сладки. В 1 ч.ч. вода слагаме малко жълта и червена боя. Може боите да са в отделни купички и да направите сладките шарени. Аз предпочетох да са в един цвят, затова смесих боите.
Потапяте всяка сладка от двете страни в боята. След това веднага овалвате в захар и подреждате върху хартия да стегнат...
Потапяте всяка сладка от двете страни в боята. След това веднага овалвате в захар и подреждате върху хартия да стегнат...
Добре е да се консумират на следващият ден...
Коментари
Публикуване на коментар