Плодова торта

Продукти:

300 гр. бишкоти /около 28 броя/
150 гр. шоколадови бисквити /кръгли/
400 гр. заквасена сметана
200 мл. течна сладкарска сметана
500 мл. прясно мляко
1 пудинг ванилия /на д-р Йоткер/
4 с.л. кристална захар
3 с.л. пудра захар 
20 гр. желатин /2 пакетчета/
2 ванилии
1 и 1/2 ч.ч. малини
1 праскова
2 ч.ч. грозде /изчистено от чепките/
10 ягоди
 

Приготвяне:


Размиваме пудинга в 50 мл. от прясното мляко. Останалото мляко слагаме да се загрее на котлона заедно с 4 с.л. кристална захар. Малко преди за заври изсипваме пудинга и бъркаме непрекъснато, докато се получи гъст крем. След това го изсипваме в плитка чиния, за да може да изстине по-бързо. Докато чакаме крема да се охлади разбиваме сладкарската сметана.
 В голяма купа изсипваме заквасената сметана и към нея добавяме 2 ванилии и 3 с.л. пудра захар. 
Разтваряме 2 пакетчета желатин в 50 мл. вода и го разтопяваме на водна баня. Изсипваме желатина при заквасената сметана, добавяме вече изстиналия пудиг и разбъркваме с миксера. Накрая добавяме и разбитата сметана в купата и разбъркваме внимателно крема с дървена лъжица или шпатула...

"Сглобяваме" тортата във форма за торта с диаметър 25-30см. Подреждаме бишкотите изправени по стените на формата. На дъното слагаме шоколадови бисквити...

Изсипваме половината от крема върху бисквитите. Върху него слагаме 1 ч.ч. от малините. Начупваме на едро останалите бишкоти и бисквити и ги слагаме върху малините...

Отгоре разпределяме останалата половина от крема и слагаме тортата в хладилника. Добре е да престои поне една нощ...

 На следващият ден украсяваме тортата отгоре с останалите плодове...

Така изглежда в разрез...


Коментари

Популярни публикации