Хляб с бира
Продукти:
360 гр. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. мед
375 мл. бира
1 с.л. олио за намазване на формата
1 с.л. масло за намазване на изпеченият хляб
Приготвяне:
360 гр. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. мед
375 мл. бира
1 с.л. олио за намазване на формата
1 с.л. масло за намазване на изпеченият хляб
Приготвяне:
В купа смесваме сухите съставки - брашното, солта, бакпулвера и содата...
Към тях добавяме меда и бирата. Разбъркваме хубаво сместа с дървена лъжица...
Изсипваме в намазана със малко олио форма или кръгла тавичка. В случая аз използвам правоъгълна кексова форма, която намазах с 1 с.л. олио. Загряваме фурната на 190 градуса и печем хляба около 30 минути. След като започне да се зачервява отгоре го изваждаме и намазваме с маслото. Връщаме го обратно във фурната и печем още няколко минути...
Готовият хляб изваждаме от формата и покриваме с кърпа за десетина минути. След това можем да го разрежем. Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар