Торта с орехи
Продукти:/за торта с диаметър 20-22см/
за блатовете:
2 яйца
50 гр. меко масло
1/3 ч.ч. захар
100 мл. прясно мляко
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
за крема:
1 пудинг "д-р Йоткер" вкус сметана
300 мл. прясно мляко + 3 с.л. захар
1 ч.ч. смлени орехи
100 гр. меко масло
4 с.л пудра захар
за бялата глазура:
1 бял шоколад /90 гр./
2 с.л. масло
4 с.л. прясно мляко
за кафявия маслен крем:
100 гр. меко масло
6 с.л. пудра захар
3 с.л. какао
Приготвяне:
за блатовете:
2 яйца
50 гр. меко масло
1/3 ч.ч. захар
100 мл. прясно мляко
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
за крема:
1 пудинг "д-р Йоткер" вкус сметана
300 мл. прясно мляко + 3 с.л. захар
1 ч.ч. смлени орехи
100 гр. меко масло
4 с.л пудра захар
за бялата глазура:
1 бял шоколад /90 гр./
2 с.л. масло
4 с.л. прясно мляко
за кафявия маслен крем:
100 гр. меко масло
6 с.л. пудра захар
3 с.л. какао
Приготвяне:
Започваме с приготвянето на блатовете. Разбиваме яйцата със захарта, докато получим пухкав крем. След това добавяме маслото и отново разбиваме с миксера. Изсипваме и прясното мляко към сместа. В друга купа смесваме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера и какаото. Добавяме ги към яйчената смес, като бъркаме непрекъснато с миксера. Изсипваме тестото в тавичка с диаметър 20см. /на дъното на която сме сложили хартия за печене/ Печем на 180 градуса до готовност...
Като изпечем блатовете започваме приготвянето на крема.
Първо сваряваме пудинга. На опаковката му пише, че трябва да се свари с 500 мл. прясно мляко. Ние умишлено го сваряваме в 300 мл., за да може крема да стане по-стегнат.
Загряваме на котлона250 мл от прясното мляко заедно с 3 с.л. захар. Размиваме пудинга в останалите 50 мл. и го добавяме към врящото мляко. Бъркаме, докато се сгъсти и оттегляме от котлона...
Загряваме на котлона250 мл от прясното мляко заедно с 3 с.л. захар. Размиваме пудинга в останалите 50 мл. и го добавяме към врящото мляко. Бъркаме, докато се сгъсти и оттегляме от котлона...
Добавяме смлените орехи към пудинга и разбъркваме...
След това разбиваме 100 гр. меко масло с 4 с.л. пудра захар и го слагаме при пудинга...
Разрязваме блата на две равни части и слагаме крема по средата...
Накрая покриваме тортата от горе и отстрани.
Приготвяме бялата глазура, като разтопим на водна баня белия шоколад, маслото и прясното мляко. Покриваме тортата отгоре и я слагаме в хладилника за десетина минути да стегне.
През това време приготвяме кафявия маслен крем, скойто ще покрием тортата отстрани. Разбиваме 100 гр. меко масло с 3 с.л. какао и 6 с.л. пудра захар.
Изваждаме тортата от хладилника и я покриваме отстрани с масленият крем.
През това време приготвяме кафявия маслен крем, скойто ще покрием тортата отстрани. Разбиваме 100 гр. меко масло с 3 с.л. какао и 6 с.л. пудра захар.
Изваждаме тортата от хладилника и я покриваме отстрани с масленият крем.
Отгоре слагаме няколко орехови ядки, които да подсказват какъв е вкуса на тортата...
В разрез...
И парченце...
Коментари
Публикуване на коментар