Суфле с топено сирене и броколи
Продукти:
200 гр. броколи
50 гр. масло
5 с.л. брашно
4 яйца
300 мл. прясно мляко
200 гр. заквасена сметана
200 гр. топено сирене
сол
черен пипер
1 с.л. за намазване на съда
3-4 с.л. галета за поръсване на тавата
Приготвяне:
200 гр. броколи
50 гр. масло
5 с.л. брашно
4 яйца
300 мл. прясно мляко
200 гр. заквасена сметана
200 гр. топено сирене
сол
черен пипер
1 с.л. за намазване на съда
3-4 с.л. галета за поръсване на тавата
Приготвяне:
Сваряваме броколите в подсолена вода за 3 минути. Изваждаме ги в купа с лед, за да прекъснем процеса на варене. Отцеждаме ги от водата и ги оставяме настрани.
Разделяме белтъците от жълтъците.
След това запържваме брашното в разтопеното масло на умерен огън, докато стане златисто...
Добавяме прясното мляко и бъркаме до сгъстяване. Оттегляме от котлона и добавяме един по един жълтъците, като бъркаме непрекъснато. Оставяме полученият млечен крем настрани...
В голяма купа слагаме заквасената сметана и топеното сирене и ги разбиваме с миксер...
Към топеното сирене и сметаната изсипваме и млечният крем. Разбъркваме отново с миксера до получаването на хомогенна смес.
Белтъците разбиваме на сняг със щипка сол и добавяме на части към сместа...
Намазваме тава с масло и поръсваме с галета. Подреждаме броколите на дъното...
Върху тях изсипваме сместа за суфлето...
Печем на 160 градуса за 25-30 минути...
След като ястието се изпече открехваме леко врата на фурната и я изключваме. Оставяме го да изстине заедно с нея бавно и равномерно. Ако го извадим горещо от фурната ще слегне и няма да се получи желаният резултат.
Бъдете търпеливи и да Ви е вкусно!
Бъдете търпеливи и да Ви е вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар