Франкфуртски венец / Frankfurter Kranz /
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
щипка сол
150 гр. меко масло
1 с.л. ром
1 лимон /кората и сока/
1 бакпулвер
150 гр. бяло брашно
60 гр. пшенично нишесте
90 гр. царевично брашно
за крема:
200 мл. сладкарска сметана
100 гр. меко масло
6 с.л. пудра захар
2 ванилии
2/3 ч.ч. сладко от боровинки
за украсата:
1 ч.ч. крокан
шоколадови топчета
Приготвяне:
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
щипка сол
150 гр. меко масло
1 с.л. ром
1 лимон /кората и сока/
1 бакпулвер
150 гр. бяло брашно
60 гр. пшенично нишесте
90 гр. царевично брашно
за крема:
200 мл. сладкарска сметана
100 гр. меко масло
6 с.л. пудра захар
2 ванилии
2/3 ч.ч. сладко от боровинки
за украсата:
1 ч.ч. крокан
шоколадови топчета
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пухкав крем. След това добавяме ванилията, щипка сол и маслото. Настъргваме кората на лимона и изстискваме сока и ги слагаме в купата при останалите продукти. Сипваме 1 с.л. ром и добавяме бакпулвера, нишестето, бялото и царевичното брашно. Разбъркваме всичко с миксер и го изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс. /Задължително от тези с дупката/...
Печем на 175 градуса до суха клечка, около 40 минути...
След като сладкиша е напълно студен, го разрязваме на 3 равни по дебелина пласта...
След това приготвяме крема. В голяма купа разбиваме сладкарската сметана. В друг съд разбиваме маслото, заедно с пудрата захар и ванилията. Смесваме двата крема с миксера...
Започваме да сглобяваме сладкиша. Взимаме най-долния /най-широкия/ пласт и го намазваме със сладко от боровинки. По желание може леко да навлажните блата с малко сок или вода...
Върху сладкото слагаме слой крем с дебелина един пръст...
По този начин слагаме и следващите 2 пласта от сладкиша. Покриваме целият сладкиш с крем...
Накрая го украсяваме с крокан и шоколадови топчета. Прибираме сладкиша в хладилника поне за 2 часа...
В разрез...
Първото парче, вече сервирано с чаша топло кафе. Да Ви е сладко!
Рецептата е взаимствана от тук: Frankfurter-Kranz
Рецептата е взаимствана от тук: Frankfurter-Kranz
Коментари
Публикуване на коментар