Венец с кайма
Продукти: /за 3 броя / порции/
1 яйце за намазване отгоре
за тестото:
200 мл. вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
около 350 гр. бяло брашно
1 ч.л. суха мая
за плънката:
200 гр. кайма
сол
черен пипер
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.л. чубрица
2 средни картофа
Приготвяне:
1 яйце за намазване отгоре
за тестото:
200 мл. вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
около 350 гр. бяло брашно
1 ч.л. суха мая
за плънката:
200 гр. кайма
сол
черен пипер
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.л. чубрица
2 средни картофа
Приготвяне:
От посочените продукти замесваме тесто и го оставяме да втаса за около 40 минути.
През това време приготвяме плънката. Размиваме каймата с 1 ч.ч. вода и я слагаме в тенджера. Пускаме котлона на умерен огън, добавяме лука, чесъна и останалите подправки и разбъркваме. След като водата се изпари добавяме нарязаните на кубчета картофи. Сипваме малко вода и похлупваме с капак да се задуши за 5-6 минути. След това махаме капака и бъркаме, докато течността се изпари напълно и оттегляме от котлона...
Разделяме тестото на 3 равни части. Разточваме всяка топка тесто на правоъгълник с дебелина 2-3 милиметра. Нарязваме на ленти половината от правоъгълника, а в останалата половина разпределяме плънка...
Внимателно навиваме на руло. Съединяваме двата края на рулото, така че да се получи венец...
Слагаме го в тава, върху хартия за печене и намазваме с разбито яйце. Печем на 180 градуса до зачервяване...
Идеята за оформянето е от тук
Коментари
Публикуване на коментар