Солен щрудел
Продукти: /за 2 щрудела с дължина 40см/
за тестото:
300 гр. бяло брашно
1 яйце
щипка сол
5 с.л. меко масло
1/3 ч.ч. вода
за плънката:
200 гр. шунка
150 гр. стерилизирани гъби
1 ч.ч. сладка царевица
1 бр. моцарела /или 100 гр. топено сирене/
100 гр. настърган кашкавал
4 с.л. настърган пармезан /по желание/
Приготвяне:
за тестото:
300 гр. бяло брашно
1 яйце
щипка сол
5 с.л. меко масло
1/3 ч.ч. вода
за плънката:
200 гр. шунка
150 гр. стерилизирани гъби
1 ч.ч. сладка царевица
1 бр. моцарела /или 100 гр. топено сирене/
100 гр. настърган кашкавал
4 с.л. настърган пармезан /по желание/
Приготвяне:
Замесваме гладко тесто от посочените продукти. Намазваме го с олио и го оставяме в купа за 30 минути...
След това разделяме тестото на 2 равни части. Всяка част разточваме на правоъгълник с приблизителни размери 42 на 30 см. Получава се тънък лист тесто. Върху него слагаме нарязаната шунка, царевицата, гъбите, кашкавала, моцарелата и пармезана. По желание може да сложите риган или друг вид подправка...
Внимателно навиваме на руло. Прехвърляме двата щрудела в тава върху хартия за печене. Правим дупки в целия щрудел с помощта на нож. По този начин няма да се деформира по време на печене. Слагаме го в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем до зачервяване...
След като го извадим от фурната го напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа. Изчакваме десетина минути преди да го разрежем...
Коментари
Публикуване на коментар