Шоколадов сладкиш в портокал

Продукти: /за 4 броя/

4 портокала /средно големи/
150 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
2 яйца
2 белтъка
60 гр. захар
40 гр. брашно








Приготвяне:



Отрязваме горната част на всеки портокал. Горе долу 1/4 от общия му обем. След това внимателно издълбаваме портокалите с нож. Целта е все пак вътре да остане малко от плода, за да може и сладкиша да има портокалов вкус и да остане сочен...

Продължаваме нататък с изпълението на рецептата. Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня /или за кратко в микровълновата/...

Разбиваме яйцата, белтъците и захарта с миксер. Добавяме брашното и разтопения шоколад. С получената шоколадова смес пълник портокалите, като не трябва да ги пълним до горе, а максимум до 1,5 см под ръба...

Печем на 170 градуса до готовност. При мен бяха готови за около 40 минути.
Надявам се рецептата да Ви хареса. До скоро!

Коментари

Популярни публикации