Кюфтета от леща и сирене

Продукти: /за 4 порции/

200 гр. леща
150 гр. бяло краве сирене 
75 гр. галета
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1/2 ч.л. мащерка
1/2 връзка магданоз
2 с.л. зехтин
2 яйца
сол
черен пипер
олио за пържене




Приготвяне:


Сваряваме лещата в подсолена вода до готовснот, след което отцеждаме от водата и оставяме да се охлади.
След това в голяма купа слагаме лещата, като добавяме нарязаният на ситно лук, натрошеното сирене, галетата, яйцата,магданоза,солта, мащерката, чесъна и черният пипер. Добавяме 2 с.л. зехин и смесваме всички продукти...


Оформяме 16 топчета и ги пържим в предварително загрятото олио...

Добър апетит!


Източник на рецептата: www.lecker.de

Коментари

Популярни публикации