"Наденички" Гламорган / Glamorgan Sausages
Продукти: /за 12 броя/

2 яйца
1 стрък праз /150-200 грама/
1 ч.ч. галета /или 2 ч.ч. хлебни трохи/
1/4 ч.ч. брашно
150 гр. сирене чедър
1/3 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. горчица
1 ч.л. мащерка
сол
2 с.л. масло
олио за пържене
Приготвяне:

2 яйца
1 стрък праз /150-200 грама/
1 ч.ч. галета /или 2 ч.ч. хлебни трохи/
1/4 ч.ч. брашно
150 гр. сирене чедър
1/3 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. горчица
1 ч.л. мащерка
сол
2 с.л. масло
олио за пържене
Приготвяне:
Започваме с кратко уточнение, че това всъщност не са наденички, а вегетарианско ястие приготвено във формата на наденички. Рецептата идва от провинция Гламорган в Уелс. По време на втората световна война рецептата става популярна в този си вид, тъй като продуктите за нея били лесно дотъпни, а доставките на месо били затруднени. Домакините трябвало да се научат да готвят с наличните местни продукти и така се появили доста интересни рецепти, които вече са се превърнали в класики.
Започваме с праза, който сме почистили предварително и нарязали на полумесеци. Задушаваме го в маслото за 5-6 минути на умерен огън. Оттегляме от котлона и го оставяме да се охлади...
Започваме с праза, който сме почистили предварително и нарязали на полумесеци. Задушаваме го в маслото за 5-6 минути на умерен огън. Оттегляме от котлона и го оставяме да се охлади...
В купа смесваме яйцата, галетата, брашното, настърганото сирене, горчицата, мащерката, млякото и сол на вкус. С ръце омесваме тесто...
Към него добавяме запърженият праз и отново омесваме с ръка сместа...
Разделяме на 12 части и оформяме "наденичките"...
Пържим в загрятото олио до златисто...
Ето, че нашите наденички Гламорган са готови да бъдат поднесени с млечен сос, заквасена сметана, кетчуп, барбекю сос или каквото прецените, че им пасва най-добре. :)
Рецептата е взаимствана от: Glamorgan sausages