Зеленчуков киш със сирена
Продукти: /за форма 22-24 см./
1 лист бутер тесто
2 яйца
300 гр. извара
80 гр. пармезан
130 гр. моцарела
2 тиквички
2 големи моркова
1/3 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. риган
сол
1-2 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
1 лист бутер тесто
2 яйца
300 гр. извара
80 гр. пармезан
130 гр. моцарела
2 тиквички
2 големи моркова
1/3 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. риган
сол
1-2 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Намазваме формата за пай с малко зехтин. Покриваме дъното и стените на формата с бутер тесто...
Изрязваме един кръг хартия за печене и го слагаме върху тестото. Отгоре слагаме тенджера, така че да притиска тестото по време на печенето.
/Ако нямате подходящ съд, който да се побере във формата, можете да напълните формата с боб или грах./
Печем за 15 минути на 200 градуса...
През това време нарязваме зеленчуците на тънки ленти, като използваме белачка за картофи...
В купа смесваме яйцата, изварата, пармезана, моцарелата, индийското орехче, ригана и сол на вкус...
Изсипваме получената смес във формата...
Навиваме зеленчуците на розички и ги подреждаме изправени една до друга. Накрая намазваме със зехтин зеленчуците...
Връщаме нашият киш отново във фурната за още 20-25 минути.
Това е всичко. Добър апетит!
Това е всичко. Добър апетит!
Източник на рецептата: Еssbare-schoenheit
Коментари
Публикуване на коментар