Фалафели
Продукти: /за около16 бр./
2 консерви /по 400 гр./ нахут
2 яйца
6 с.л. царевично брашно
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 връзка магданоз
сусам /по желание/
олио за пържене
Приготвяне:
2 консерви /по 400 гр./ нахут
2 яйца
6 с.л. царевично брашно
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 връзка магданоз
сусам /по желание/
олио за пържене
Приготвяне:
Отцеждаме нахута и го смиламе в блендер заедно с нарязаните на ситно лук, чесън и всички останали продукти. Брашното добавяме накрая и разбъркваме добре. Готовата смес прибираме в хладилник за около час.
/Вместо консерви можете да използвате сух нахут, като го накиснете във вода за 12 часа. Отцеденото количество нахут трябва да е около 500 грама. От двете консерви е точно 480гр./
/Вместо консерви можете да използвате сух нахут, като го накиснете във вода за 12 часа. Отцеденото количество нахут трябва да е около 500 грама. От двете консерви е точно 480гр./
Загряваме олиото и оформяме дребни топчета или кюфтета...
Пържим на умерено силен огън, от двете страни...
Сервираме с лимон, чеснов сос или хумус...
Коментари
Публикуване на коментар