Пълнена тиква Хокайдо с кайма
Продукти:
1 малка тиква сорт Хокайдо
2 с.л. олио за пържене
2 с.л. олио за мазане
1 ч.л. червен пипер
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
1 зелена чушка
200 гр. кайма
100 гр. гъби
1 ч.л. чубрица
150 гр. сварен ориз
2 с.л. магданоз
2 яйца
1/2 ч.ч. настърган кашкавал /или сирене Гауда/
Приготвяне:
1 малка тиква сорт Хокайдо
2 с.л. олио за пържене
2 с.л. олио за мазане
1 ч.л. червен пипер
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
1 зелена чушка
200 гр. кайма
100 гр. гъби
1 ч.л. чубрица
150 гр. сварен ориз
2 с.л. магданоз
2 яйца
1/2 ч.ч. настърган кашкавал /или сирене Гауда/
Приготвяне:
Издълбаваме тиквата и я посоляваме. Обръщаме я върху чиния, да се отцежда.
/Ако нямате тиква сорт Хокайдо, можете да използвате и друга тиква, която става за печене/...
/Ако нямате тиква сорт Хокайдо, можете да използвате и друга тиква, която става за печене/...
В 2 с.л. олио запържваме каймата, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън. Добавяме нарязаната чушка, гъбите, черният пипер, чубрицата, червеният пипер и сол на вкус. След 5-6 минути махаме тигана от котлона и добавяме свареният ориз и магданоза. Оставяме сместа да се охлади напълно. Тогава разбиваме двете яйца и ги добавяме към плънката...
Пълним тиквата с готовата смес. Намазваме тиквата с олио и я печем на 190 градуса за 1 час. 15 минути преди да извадим тиквата от фурната, поръсваме с настърган кашкавал или сирене Гауда...
Добър апетит!
Източник на рецептата и подробно видео на немски: Leckerschmecker.me
Коментари
Публикуване на коментар