Camembert en croute /Камембер в бутер тесто със сладко от боровинки и бадеми/
Продукти: /за 2 порции/
1 лист бутер тесто 250гр.
2 броя сирене камембер /по 125 гр/
2 с.л. сладко от боровинки
2 с.л. бадеми /или орехи/
1 яйце
Приготвяне:
1 лист бутер тесто 250гр.
2 броя сирене камембер /по 125 гр/
2 с.л. сладко от боровинки
2 с.л. бадеми /или орехи/
1 яйце
Приготвяне:
Разрязваме тестото на две равни части, като ги набрашняваме и разточваме леко с точилка. В средата на листа тесто слагаме 1 с.л. ядки, а отгоре сиренето. Изрязваме ъглите на тестото, така че да се оформи кръг. Намазваме с разбито яйце краищата на тестото, а върху сиренето слагаме 1 с.л. сладко от боровинки.
След това загръщаме краищата на тестото навътре, така че да обвием добре сиренето...
След това загръщаме краищата на тестото навътре, така че да обвием добре сиренето...
Слагаме в тава, застлана с хартия за печене, като прегънатите краища на тестото са отдолу. С изрезките от тестото можете да украсите тестото отгоре, както желаете.
Печем сиренето в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто...
Печем сиренето в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто...
Сервираме топло, с плодове и пресни зеленчуци. Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар