Пуерториканска супа със салам /Puerto Rican salami soup/

Продукти: /за 4 порции/


2 с.л. олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 средно големи картофа
100 гр. сурово сушен салам
20 бр. маслини без костилка
4 с.л. доматено пюре
1 л. вода
1/2 ч.ч. фиде
150 гр. варена царевица
1/3 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. куркума
1/3 ч.л. кимион
1/3 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер



Приготвяне:  

Загряваме олиото и в него задушаваме за няколко минути чесъна и лука, след което добавяме нарязаният на едро салам.


След 2-3 минути добавяме подправките, нарязаните на едро картофи, маслините и разбъркваме.

Добавяме царевицата, водата и сол на вкус и готвим докато картофите започнат да омекват (около 15 минути). Накрая слагаме и фидето, на него му трябват 5 минути, за да се сготви.

Добър апетит!


Източник: Sopa de salchichon



Коментари

Популярни публикации