Спаначени топчета
Продукти: /за 12 броя/
125 гр. пресен спанак
2 яйца
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. настъргано твърдо сирене (гауда, чедър или пармезан)
1 ч.ч. галета
1/2 глава ситно нарязан лук
сол
черен пипер
чесън на прах
индийско о
рехче
босилек
мащерка
Приготвяне:
125 гр. пресен спанак
2 яйца
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. настъргано твърдо сирене (гауда, чедър или пармезан)
1 ч.ч. галета
1/2 глава ситно нарязан лук
сол
черен пипер
чесън на прах
индийско о
рехче
босилек
мащерка
Приготвяне:
Запарваме спанака и го нарязваме на ситно. Към него добавяме останалите продукти. Поучената смес оставаме да стегне за десетина минути, след което с мокри ръце оформяме топчетата.

Подреждаме върху хартия за печене и намазваме с олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, до зачервяване. Може да ги изпечете и в еър фраер на 190 градуса за 10 минути.
Сервираме с кисело мляко или дип.
Коментари
Публикуване на коментар