Картофен чипс в еърфраер

Продукти: /за 3 порции/ 


2 средно големи картофи
сол
2-3 с.л. олио







Проготвяне:

Картофите се нарязват на тънко и се измиват, след това се накисват в студена вода са двайсетина минути. Отцеждат се от водата, като за целта използвам центрофуга за картофи. Ако нямате, може да ги подсушите с кърпа или хартия. След това се посоляват, добавя се олиото и се разбъркват.

Загряваме еърфраера на 195 градуса за няколко минути. След това върху решетката подреждаме картофите. Отгоре поставяме метална решетка, за да хвърчат картофите. По този начин ще се изпекат без да залепват едно за друго. "Пържим" на 195 градуса, програма Airfry за около 7 минути.



Коментари

Популярни публикации