2 малки патладжана (или 1 голям)
около 1/2 ч.ч. олио
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. мащерка
сол
4 с.л. пармезан
за бобеното пюре:
400 гр. сварен бял боб
1 скилидка чесън
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. мащерка
сол
4 с.л. пармезан
за бобеното пюре:
400 гр. сварен бял боб
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин
сокът от половин лимон
4 с.л. прясно мляко
сол
черен пипер
за маринования червен лук:
1 глава червен лук
сокът на половин лимон
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
сол
Приготвяне:
сокът от половин лимон
4 с.л. прясно мляко
сол
черен пипер
за маринования червен лук:
1 глава червен лук
сокът на половин лимон
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
сол
Приготвяне:
Започваме с червеният лук, като го нарязваме на тънки полумесеци. Добавяме лимоновият сок, медът, горчицата и сол на вкус. Разбъркваме и оставяме настрани.
Разпределяме пюрето в две чинии, върху него слагаме патладжаните и гарнираме с червения лук.
Добър апетит!
0 Коментари