300 гр коприва
1 морков
1 домат
1 връзка пресен лук
1/2 кафена чаша ориз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сух джоджен
4 с.л. олио
сол
сирене за поръсване отгоре (по желание)
Приготвяне:
Изчистената кпприва заливаме с гореща вода, след това я отцеждаме и нарязваме.
В тенджера слагаме олиото и в него запържваме нарязания лук и моркова. След 5 минути добавяме копривата, 1,5 л. вода, червеният пипер, джоджена и сол.
В тенджера слагаме олиото и в него запържваме нарязания лук и моркова. След 5 минути добавяме копривата, 1,5 л. вода, червеният пипер, джоджена и сол.
След още 10 минути слагаме и ориза. След още 5 добавяме и нарязанипт домат.
Източник на рецептата: supichka.com
0 Коментари