Тосканска бобена супа

Продукти: 



1 глава лук 
2 стръка 
3 ч.ч. сварен бял боб
4 скилидки чесън 
6 с.л. олио
2 моркова 
2 ч.ч. савойско зеле 
1/2 ч.ч. бяло вино
5 ч.ч. зеленчуков бульон
1 консерва домати
2 дафинови листа
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 с.л. червен пипер
черен пипер 
сол




Приготвяне: 

Подгптвяме си продуктите, като нарязваме зелето, целината, моркова, лука и чесъна.


В тенджера загряваме олиото и запържваме лука за няколко минути.


След това добавяме дафиновият лист, целината, чесъна, моркова и зелето и задушаваме за пет минути. Изсипваме виното и задушаваме още пет минути.


През това време смиламе 1 ч.ч. от свареният боб в блендер, докато стане на гладко пюре.


След като сме задушили зеленчуците добавяме подправките, доматите и бульона. Оставяме супата да ври леко, докато зеленчуците се сготвят напълно.


Накрая слагаме пасирания и целия боб. Варим на тих огън още 5-10 минути и супата е готова за сервиране. 




Източник: Toscan white bean soup




Публикуване на коментар

0 Коментари