1 глава лук
2 стръка
3 ч.ч. сварен бял боб
4 скилидки чесън
4 скилидки чесън
6 с.л. олио
2 моркова
2 ч.ч. савойско зеле
1/2 ч.ч. бяло вино
5 ч.ч. зеленчуков бульон
1 консерва домати
2 дафинови листа
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
Приготвяне:
Подгптвяме си продуктите, като нарязваме зелето, целината, моркова, лука и чесъна.
В тенджера загряваме олиото и запържваме лука за няколко минути.
През това време смиламе 1 ч.ч. от свареният боб в блендер, докато стане на гладко пюре.
След като сме задушили зеленчуците добавяме подправките, доматите и бульона. Оставяме супата да ври леко, докато зеленчуците се сготвят напълно.
Накрая слагаме пасирания и целия боб. Варим на тих огън още 5-10 минути и супата е готова за сервиране.
0 Коментари