Голяма немска палачинка (Dutch Baby)

Продукти: (за 2-3 порции)

3 яйца
1/5 ч.ч. захар
щипка саол
1/2 ч.ч. бяло брашно
3/4 ч.ч. прясно мляко
1 п. ванилена захар
3 с.л. масло







Приготвяне:

Пускаме фурната да се загрява на 210 градуса.
С телена бъркалка или миксер разбиваме яйцата със захарта и ванилената захар.

Добавяме солта, млякото и брашното и разбъркваме добре.

В голям тиган с метална дръжка (или тавичка) разтопяваме маслото.

След като маслото се разтопи отгоре изсипваме палачинковото тесто. Слагаме тигана във фурната и печем докато за зачерви. При мен отне около 20 минути. Така изглежда палачинката по време на печенето, това е към 15-тата минута. След като я извадите от фурната палачинката ще спадне, така че трябва да я сервирате веднага.

Можете да я поръсите с пудра захар или да я поръсите с мед или кленов сироп. Ние решихме да я сервираме с домашно сладко от вишни. 



Източник на рецептата: www.marthastewart.com









Коментари

Популярни публикации