Крокети от карфиол

Продукти: /за около 20 броя/


1 глава карфиол
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
100 гр. настъргана гауда /или кашкавал/
6 с.л. галета
2 яйца
сол
1/3 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. индийско орехче





Приготвяне:

Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Варим в подсолена вода за десетина минути, отцеждаме и оставяме се охлади напълно.

Намачкваме с вилица карфиола. Ако имате чопър мелачка, може да го смелите в него. Добавяме ситно нарязаният лук и чесън и останалите продукти и разбъкваме хубаво сместа.

С ръце оформяме елипсовидни крокети. С четка ги намазваме с олио и печем на 200 градуса за 15-20 минути, докато се зачервят леко.

Може да ги сервирате както топли, така и студени - подходящи са както млечните сосове, така и майонеза или кетчуп. Опитайте и споделете. Добър апетит!



Коментари