Пилешки бутчета с гъби и сметанов сос
Продукти: /за 2 порции/
2 пилешки бутчета
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
200 мл. вода
1 кубче пилешки бульн
200 мл. готварска сметана
300 гр. гъби печурки
черен пипер
сол /ако е необходимо/
Приготвяне:
Първо овалваме пилешките бутчета в баршно. В тиган загряваме зехтина и слагаме бутчетата с кожата надолу..
Запичаме, докато придобият златист загар. Отнема около 5 минути, След това обръщаме и запичаме и от другата страна за 2 минути. Изваждаме бутчетата от тигана и ги оставяне настрани...
Нарязваме гъбите на половини и ги запържваме заедно с чесъна за около 5 минути...
След това добавяме 200мл вода и пилешкият бульон. Връщаме бутчетата обратно в тигана и похлупваме с капак. Намаляваме котлона, така че да къкри леко без да кипи. След около 30 минути добавяме сметаната и ястието е готово.
Коментари
Публикуване на коментар