Пилешки бутчета с гъби и сметанов сос

Продукти: /за 2 порции/


2 пилешки бутчета
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
200 мл. вода
1 кубче пилешки бульн
200 мл. готварска сметана
300 гр. гъби печурки
черен пипер
сол /ако е необходимо/

 

 

 
Приготвяне:  

Първо овалваме пилешките бутчета в баршно. В тиган загряваме зехтина и слагаме бутчетата с кожата надолу..


Запичаме, докато придобият златист загар. Отнема около 5 минути, След това обръщаме и запичаме и от другата страна за 2 минути. Изваждаме бутчетата от тигана и ги оставяне настрани...


Нарязваме гъбите на половини и ги запържваме заедно с чесъна за около 5 минути...

След това добавяме 200мл вода и пилешкият бульон. Връщаме бутчетата обратно в тигана и похлупваме с капак. Намаляваме котлона, така че да къкри леко без да кипи. След около 30 минути добавяме сметаната и ястието е готово.


Коментари

Популярни публикации