Авокадо с яйце
Продукти: /за 2 порции/
2 бр. авокадо
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер
4 жълтъка
4 с.л. настърган кашкавал
Приготвяне:
Разрязваме авокадото на половини и ги издълбаваме, като внимаваме да не разкъсаме кората.
Намачкваме вътрешността на авокадото с вилица и добавяме настърганият чесън, зехтина, сол и пипер на вкус. С получената смес пълним корите на авокадото и правим дупка в средата. Там слагаме жълтъците.
Поръсваме с настърганият кашкавал.
Запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
Може да ги изпечете и в еърфраер на 180 градуса за 8 минути.
Коментари
Публикуване на коментар