Солени тарталети с овесени ядки, маслини и сирена

Продукти: /за 4 броя/ 


2/3 ч.ч. овесени ядки
1/3 ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
1 яйце
100мл вода
8 маслини (нарязани на ситно)
50 гр. кашкавал (настърган)
100 гр. сирене (натрошено)
1 ч.л. подправки (риган, мащерка и босилек)
сол (ако е необходимо)
семена за поръсване ( слънчоглед и тиквени семки)




Приготвяне:

В блендер смиламе овесените ядки и към тях прибавяме ръженото брашно, яйцето, водата и подправките. Разбиваме всичко, до получаването на хомогенна смес. След това прибавяме маслините, сиренето и кашкавала към сместа и отново разбиваме за кратко.

Разпределяме сместа във формите за тарталети. Моите са с диаметър 11 см. Отгоре поръсваме със семената


Печем във еърфраер на 165 градуса за 15 минути. Или във фурната на 180 градуса за 20 минути.


И ето, че нашата здравословна закуска е готова.



Коментари

Популярни публикации