Kaspressknödel /Австрийски хлебни кнедли/ в еърфраер

Продукти: /за 12 броя/

300 гр. стар бял хляб
4 яйца
150 гр. настъргано сирене (Gruyere, Appenzeller или подобно с интензивен вкус)
1 глава лук
100 гр. масло
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 ч.л. индийски орехче
сол
4 с.л. олио за намазване

 



Приготвяне: 

Задушаваме нарязаният лук в маслото и го оставяме настрани.

В голяма купа накъсваме хляба на хапки. Добавяме всички останали продукти (без олиото).


Разбъркваме с ръце.
 

Подгряваме еърфраера на 200 градуса, програма Airfry за 5 минути.
През това време оформяме 12 кюфтета. Намазваме ги с олиото и ги подреждаме върху решетката.

"Пържим" на 200 градуса, Airfry за 10 минути, като последните 3 минути ги обръщаме.
***Ако имате уред с долен и горен реотан, не е необходимо обръщаме.

Традиционно кнедлите се сервират с телешки бульон или със зелена салата.
Разбира се, може да се ползват и като гарнитура за различни видове месо.
Опитайте и споделете.


Източник на рецептата: Kaspressknödel


Коментари

Популярни публикации