Лозови сарми
Продукти: /за около 60бр/
1 буркан лозови листа
300 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
2 с.л. нарязана на ситно целина
сол
черен пипер
2 с.л. олио
Приготвяне:
1 буркан лозови листа
300 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
2 с.л. нарязана на ситно целина
сол
черен пипер
2 с.л. олио
Приготвяне:
Отцеждаме лозовите листа от течността...
В 1с.л. олио запържваме нярязаният на ситно лук, морков и целината и каймата. Добавяме ориза, черният пипер, сол на вкус и 1 ч.ч. вода. Оставаме на тих огън, докато водата се поеме от ориза. След това оттегляме от котлона и изчакваме, докато ориза се охлади достатъчно, за да можем да навием лозовите листа...
Във всяко листо слагаме по 1 ч.л. от сместа...
Внимателно прегъваме двата края на листото навътре...
Завиваме стегнати сармички...
Готовите сарми можете да сготвите на пара, да ги задушите с малко вода на котлона или да ги запечете във фурната. Добър апетит!
Пробвай вместо целина да сложиш копър, 1-2 супени лъжици.
ОтговорИзтриване